korang try lah..pada yang ader anak kecik(gigi masih kurang kan)...elok dihidangkan untuk anak...omey suka betul makan...
resepi nyer :
PUDING ROTI
Bahan:
A:
500 ml susu segar/fresh milk
8 keping roti (gardenia/high 5)
B:
4 sudu besar gula halus
2 sudu besar butter
2 biji telur ayam
1 sudu teh esen vanilla
1 sudu besar tepung jagung
C:
2 sudu besar kismis hitam
Sos Kastad
1 tin susu cair
2 s/b tepungkastad
2 s/b gula
CARA:
1. Hancurkan /koyakkan roti dan rendam dalam susu 1/2 jam
2. Kacau dan gaul rata bahan B.
3. Masukkan kismis dan tuangkan kedalam loyang.
4. Bakar dalam suhu 180'C selama 30 minit/masak.
5. Gaulkan bahan sos kastad dan masakkan diatas api yg sederhana sebentar.
6. Tuangkan sos diatas puding semasa menghidang.
NOTA:
Sos Kastad boleh juga di gantikan dgn ais kerim coklat/vanilla dan sebagainya..
ataupun cream coklat.
**sumber dari http://hanieliza.fotopages.com/

1. roti tu koyak-koyak...nanti jadi cam ni
2.yang ni pulak roti tu direndam ngan susu segar

3.emm roti dah siap di campur ngan adunannyer..so kita bakar
4.ni bila dah siap dibakar

tadaaaaa dah siap..belum sempan ambik gambar, dah kena makan...hehheh
dapnye..nak sikit..hehe
ReplyDeletemenarikkk..tertarik..nak try lah nnti! ^_^
ReplyDeleteyummy..yummy...
ReplyDeletelepas ni banyakkan lagi resepi dalam blog yee..
resepi kak hani mmg sng nak bt sbb bahan2 dia pun simple ja.. nani siap beli 6 buku resepi dia.. tp x abis cuba smua lg..
ReplyDeletebelum sempat ambik gambar dah kena makan, ini kes excited bila masak menjadi..hehe sama mcm akak..mesti sedap kan
ReplyDeletewah sedap & menyelerakan gitu
ReplyDeletewahh...nak buat jugak....
ReplyDeleteterima kasih daun keladi..next time bg lg tau.. :D
ReplyDeleteaku pernah try tapi mcm tak menjadi je..huhuhu
ReplyDeletebelum SEMPAN tu ape?
ReplyDelete